No data from data sources appear

Post Reply
kauerbach
Posts: 30
Joined: Fri Aug 22, 2014 4:52 pm

No data from data sources appear

Post by kauerbach » Fri Aug 22, 2014 6:45 pm

Hello,
I have finally been able to run a simple query ("select * from source") and I can see the running query at the bottom of the Odysseus Studio window. But when I right click on the source and type and click "show data" I get the grid with the field headings for the six elements of my source in addition to "Metadata" and "MetaataMap" but the grid is empty. Also, when I right click on the query at the bottom of the Studio window and choose one of the "Show Chart" or "Show Stream Elements" options, no data is shown. I am accessing my data stream with a telnet connection to a server, so host=localhost and port=23.

The source query looks like this:

#PARSER CQL
#QUERY
CREATE STREAM source (keyStr STRING,topic STRING,metricStr STRING,instance STRING,timeStr STRING,value STRING) WRAPPER 'GenericPush'
PROTOCOL 'CSV'
TRANSPORT 'TCPClient'
DATAHANDLER 'Tuple'
OPTIONS ( 'port' '23', 'host' 'localhost', 'ByteOrder' 'Little_Endian')

Are there specific requirements on the data stream? Or is my query incorrect?

Thank you.
Ken Auerbach.

User avatar
ckuka
Posts: 35
Joined: Tue Jul 29, 2014 10:55 am
Location: Shanghai, P.R. China/中国上海
Contact:

Re: No data from data sources appear

Post by ckuka » Sun Aug 24, 2014 2:27 am

Hi Ken,
Does the data coming from the server include a newline character and the end of each record? Also, does Odysseus print any errors/exceptions? for debugging purpose, can you please connect to the server using netcat or any other tool and make a copy of some data.
kind regards / 祝好
Christian Kuka

kauerbach
Posts: 30
Joined: Fri Aug 22, 2014 4:52 pm

Re: No data from data sources appear

Post by kauerbach » Mon Aug 25, 2014 2:49 pm

Hello,

I've been having attaching text files to my email reply and also sending my reply with added text from my telnet session and error log. Is there an email address I can send it to?

Thank you.
Regards,
Ken Auerbach.

kauerbach
Posts: 30
Joined: Fri Aug 22, 2014 4:52 pm

Re: No data from data sources appear

Post by kauerbach » Mon Aug 25, 2014 2:51 pm

Sorry. I meant "I've been having trouble attaching text files and also sending replies with the text added to the body of the email." Is there an email address I can send to?

Thanks.
Ken Auerbach.

User avatar
ckuka
Posts: 35
Joined: Tue Jul 29, 2014 10:55 am
Location: Shanghai, P.R. China/中国上海
Contact:

Re: No data from data sources appear

Post by ckuka » Mon Aug 25, 2014 5:03 pm

Sure, just send the files to christian at kuka.cc
kind regards / 祝好
Christian Kuka

alinamike
Posts: 1
Joined: Sat Jan 03, 2015 11:33 am

Re: No data from data sources appear

Post by alinamike » Sat Jan 03, 2015 11:38 am

Hello,
i noticed that if i mark text in the editor of odysseus, for example in an PQL script, the mouse act like i can cut and paste the marked code by holding the left mouse button, but it do not work.

User avatar
Marco Grawunder
Posts: 272
Joined: Tue Jul 29, 2014 10:29 am
Location: Oldenburg, Germany
Contact:

Re: No data from data sources appear

Post by Marco Grawunder » Tue Jan 06, 2015 10:18 am

Yes, this is a know bug :-)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest