refresh of windows in Odysseus Studio

HaMo

refresh of windows in Odysseus Studio

Post by HaMo » Thu Nov 27, 2014 4:10 pm

Hi all,
I have some troubles with the refresh of some windows in Odysseus Studio.
I noticed that problem with the sources- and the stored procedure windows.
In addition I miss a button for dropping a stored procedure (or on mouse click with the context menu).

Does anyone have the same problems?
Is it possible to solve the refreshing problems via configuration?

@Mr. Grawunder:
Would be nice to have the button and / or context functionality for dropping a stored procedure.

Thanks before

Timo Michelsen
Posts: 5
Joined: Tue Jul 29, 2014 9:55 am

Re: refresh of windows in Odysseus Studio

Post by Timo Michelsen » Fri Nov 28, 2014 10:44 am

Hi HaMo,

can you explain the exact steps you did to invoke the refresh-problem?
I want to reproduce the refresh-problem of the sources-View on my own.

Thanks,
Timo

HaMo

Re: refresh of windows in Odysseus Studio

Post by HaMo » Fri Nov 28, 2014 11:43 am

Hi Timo,
Mr Grawunder spent some time to solve a similar problem with the refresh of the sources window, but the funcionality is not ok until now.

When I start a source or start a stored procedure, I expect that I don't have to do anything and the Odysseus Studio adds the new source or the new stored procedure in the corresponding window. It's an optical signal, that the source is running, or the stored procedur is registered.
But at my Win7 (on VM) installation, nothing happens.
For sources I have to press the refresh button (of the sources window) and for the stored procedure I have (because of missing a refresh button) to close the window and to reopen it for updating the list of running source scripts or registered stored procedures.

HaMo

Re: refresh of windows in Odysseus Studio

Post by HaMo » Fri Nov 28, 2014 1:23 pm

Hi Timo,
thanks for the very fast adding the missing functionality in stored procedure windows.
Will be a great help for my testing stored proc's.

HaMo

Re: refresh of windows in Odysseus Studio

Post by HaMo » Fri Nov 28, 2014 1:38 pm

Hi all,
seems to be an eclipse problem, switched in odysseus studio to git repositories perspective.
Found Git Repositories window empty, but had my local GIT repo connected a short time before.
After hitting refresh button in Git Repositories window, my connected local repo has been visible and useable again.

User avatar
Marco Grawunder
Posts: 272
Joined: Tue Jul 29, 2014 10:29 am
Location: Oldenburg, Germany
Contact:

Re: refresh of windows in Odysseus Studio

Post by Marco Grawunder » Fri Nov 28, 2014 2:18 pm

No. We could reproduce and found another problem ... currently not explainable ;-)

Timo Michelsen
Posts: 5
Joined: Tue Jul 29, 2014 9:55 am

Re: refresh of windows in Odysseus Studio

Post by Timo Michelsen » Fri Nov 28, 2014 2:30 pm

HaMo wrote:Hi Timo,
thanks for the very fast adding the missing functionality in stored procedure windows.
Will be a great help for my testing stored proc's.
Nice to hear that :D
I also added some other modifications considering the problem with the sources view. Can you update to the newest Odysseus-Version and test if the problem still occurs?

HaMo

Re: refresh of windows in Odysseus Studio

Post by HaMo » Fri Nov 28, 2014 3:10 pm

Hi Timo, Marco,
did an update.
refresh doesn't function.
registered a stored procedure->nothing visible in empty stored procedure window
pushed the refresh button of the stored procedure window->stored procedure is visible
testet pushing expand und collapse buttons->runs as expected
pushed delete all stored procedures button->nothing changes in stored procedure window, stored procedure is visible
pushed refresh button->stored procedure window is empty as expected

User avatar
Marco Grawunder
Posts: 272
Joined: Tue Jul 29, 2014 10:29 am
Location: Oldenburg, Germany
Contact:

Re: refresh of windows in Odysseus Studio

Post by Marco Grawunder » Tue Dec 02, 2014 10:17 am

Found the error. Will be fixed in the next version.

HaMo

Re: refresh of windows in Odysseus Studio

Post by HaMo » Thu Dec 04, 2014 3:16 pm

Hallo Marco, Timo,
will be happy, when You solve the refreshing problem.
Did You forget to activate the new buttons (refresh, delete, collapse...) of the stored procedures window in the linux version?
Still missing them under linux.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest